Redna ponudba

"Motno pivo temno jantarne barve, ki ga pokrije dokaj velika kremasta pena bež barve. V aromi se mešajo sladne arome piškotov (z nekaj karamele daleč v ozadju) in hmeljni toni sladkega sadja. Najprej prevladuje sladni značaj, nato pa bolj do izraza pride tudi sadni pridih, ki se na koncu spet rahlo umakne sladu. Okus je bolj nežen, a nikakor ne zadržan. Napove ga zelo blaga in kratkotrajna sladkoba, sledi pa ji srednje izrazita hmeljna grenkoba. V pookusu se ta grenkobni občutek nadaljuje, čisto na koncu pa dobi še zelo nežen dodatek piškotov.

 

Gre za srednje lahko pivo, ki pa na nežen način ponudi vso polnost okusa. Prevladuje hmeljni značaj, ki pa je ravno prav zadržan, da bo všeč tudi bolj občutljivim brbončicam in ne samo hmeljnim glavam."

Carniola Red District

"IPA lahkotnega telesa in nizke alkoholne stopnje je kot nalašč primerna za uživanje na soncu, kjer tudi popolnoma zažari s svojo motno zlato barvo in majhno kremasto penico bele barve. Prijetna in dovolj izrazita hmeljna aroma je orientirana na agrume, kjer se najbolj pokažejo note rumene grenivke. Dodanih je še nekaj sladkih sadnih tonov, ki jih za kratek čas spoznamo tudi na jeziku. Sledi srednje izrazita hmeljna grenkoba, medtem ko je sladni karakter zakrit. Celoto zaključi citrusni značaj, subtilno kiselkast, in krajši, nežno grenkobni pookus.

 

Akademska IPA se tako postavi na stran bolj nežnih IPA zvarkov (skorajda bi jo označili APA), ki pa pivcu vseeno ponudi tisti značilni in nujno potrebni grenkobni občutek, ki ga imamo tako radi - četudi je rahlo bolj zadržan."

Academia I.P.A.

Pivo lahkega telesa, motne, jantarne barve. Okusi se hmeljna grenkoba, ki se nato spremeni v sadno noto s pridihom začimb.

Pale Ale

Sezonska ponudba

Pivo vrste porter, s skoraj črno barvo. Okus spominja na kavo z notami čokolade v ozadju. 

Prijavite se na novice

©2019 by Carniola Brewery