top of page

Redna ponudba

RED_.jpg
Single hop I.P.A.

Carniola Red District

"Motno pivo temno jantarne barve, ki ga pokrije dokaj velika kremasta pena bež barve. V aromi se mešajo sladne arome piškotov (z nekaj karamele daleč v ozadju) in hmeljni toni sladkega sadja. Najprej prevladuje sladni značaj, nato pa bolj do izraza pride tudi sadni pridih, ki se na koncu spet rahlo umakne sladu. Okus je bolj nežen, a nikakor ne zadržan. Napove ga zelo blaga in kratkotrajna sladkoba, sledi pa ji srednje izrazita hmeljna grenkoba. V pookusu se ta grenkobni občutek nadaljuje, čisto na koncu pa dobi še zelo nežen dodatek piškotov.

 

Gre za srednje lahko pivo, ki pa na nežen način ponudi vso polnost okusa. Prevladuje hmeljni značaj, ki pa je ravno prav zadržan, da bo všeč tudi bolj občutljivim brbončicam in ne samo hmeljnim glavam."

6,2%
ACADEMIA_
I.P.A.

Academia I.P.A.

"IPA lahkotnega telesa in nizke alkoholne stopnje je kot nalašč primerna za uživanje na soncu, kjer tudi popolnoma zažari s svojo motno zlato barvo in majhno kremasto penico bele barve. Prijetna in dovolj izrazita hmeljna aroma je orientirana na agrume, kjer se najbolj pokažejo note rumene grenivke. Dodanih je še nekaj sladkih sadnih tonov, ki jih za kratek čas spoznamo tudi na jeziku. Sledi srednje izrazita hmeljna grenkoba, medtem ko je sladni karakter zakrit. Celoto zaključi citrusni značaj, subtilno kiselkast, in krajši, nežno grenkobni pookus.

 

Akademska IPA se tako postavi na stran bolj nežnih IPA zvarkov (skorajda bi jo označili APA), ki pa pivcu vseeno ponudi tisti značilni in nujno potrebni grenkobni občutek, ki ga imamo tako radi - četudi je rahlo bolj zadržan."

5,6%
PALE-ALE_.jpg
Pale Ale

Pale Ale

"Pivo, ki odžeja in osveži, obenem pa prinese tudi tiste okuse, ki jih pivoljubci iščejo v kozarcu teh kar lepo nahmeljenih pivih. 

 

Pivo motnikavega telesa in sončne zlato rumene barve - aroma je po pričakovanju všečno izrazita s sadnimi hmeljnimi notami sladkega značaja, ki pa jih dopolnjujejo še travnati toni sveže pokošene trave. Okus se nadaljuje s solidno grenkobo, suho in kar lepo travnato. Dolg in kar solidno izrazit pookus pa zaključita to pivce.

 

Kozarec Pale Ale piva bo po grlu stekel s kar tipično preprostostjo pale ale piv, ob tem pa bo definitivno opravil svojo nalogo ter pivca odžejal in tudi osvežil. Seveda pa ponudi tudi veliko okusa in je točno tak kot se od njega pričakuje.

5,0%

Sezonska ponudba

PORTER.jpg
Porter

Pivo vrste porter, s skoraj črno barvo. Okus spominja na kavo z notami čokolade v ozadju. 

4,7 %
bottom of page